Bliv en bedre fotograf – Da jeg startede med at fotografere brugte jeg adskillige timer på at lære teknik og teori. Kelby Training, Youtube og alverdens fotoblogs. Jeg fik en masse viden som jeg senere kunne omsætte til erfaring. Men der var også ting som jeg ikke lærte på nettet, ting jeg selv måtte erfare og nu vil jeg så dele dem. Velkommen til jeres nye erfarne fotograf i Kolding og resten af Trekantsområdet.

produktfoto Kolding

Pas på! Med billigt udstyr

Billigt udstyr kan blive en dyr fornøjelse i det lange løb. At købe fotoudstyr kan hurtigt ruinere en, derfor tyer man ofte til lidt billigere alternativer. Jeg har dog erfaret, at det i visse tilfælde kan det blive dyrere end den egentlige besparelse. Misforstå mig ej, jeg har en masse billigt grej som jeg bruger dagligt, “Made in China” grej. Jeg har også brugt penge på ting der umiddelbart virkede til at kunne opfylde mine behov og som var billigt, men jeg blev klogere. Spar hellere sammen et par måneder ekstra og køb rigtigt første gang. Dette gør sig specielt gældende for tasker, objektiver og flashudstyr.

Sæt tempoet ned

Jeg har haft adskillige shoots hvor jeg rendte rundt som en skoldet skid. Jeg skulle gerne kunne nå 20 forskellige opstillinger på en time, og måtte helst ikke bruge mere end et par minutter på at få lyset sat rigtigt op. Jeg var sikker på at alle mine kunder var utålmodige og egentligt bare ville have det overstået. I virvaret glemte jeg hurtigt de små detaljer, tøj der sad forkert, hår foran øjnene, forkerte indstillinger på kameraet. Det gav mig store ærgelser bagefter og i sidste ende også mere arbejde. Tag det roligt, brug den tid det tager og husk detaljerne.

Fotografering Kolding

At udvikle sig, både personligt og professionelt …..

At udvikle sig, både personligt og professionelt, betyder at man engang imellem skal bryde sine grænser og prøve noget nyt. Hvis du får tilbudt en opgave som måske ikke lige er indenfor din boldgade, så overvej alligevel om ikke det er noget der kan forbedre dig som fotograf. Jeg fik på et tidspunkt henvist en kunde der skulle have lavet graviditetsbilleder. Billederne skulle være lidt kunstneriske og indebar en letpåklædt kvinde, noget der var nyt for mig. Det var i hvert fald sådan opgaven blev præsenteret for mig, men letpåklædt var åbenbart helt nøgen. Så der stod jeg, for første gang, med en helt nøgen kvinde der havde det helt fint med at være nøgen foran kameraet. Det var grænseoverskridende, men jeg kastede mig ud i det og fik nogen super fede billeder som kunden var rigtig tilfreds med.

Skab din egen stil

Skab din egen stil og lær at sige nej. Jeg startede med at tilbyde alle former for fotografering. Portrætter, modelbilleder, bryllup, erhverv, kæledyr, ja simpelthen alt hvad der næsten var at tage billeder af. Jeg fandt hurtigt ud af at jeg druknede i mængden, at jeg ikke havde en jordisk chance for at skille mig ud i blandt andre fotografer. Find en niché og hold dig til det, også selvom det indebære at skulle sige nej til en opgave i ny og næ. Dog skal dette punkt ikke modsige det forrige, så selvfølgelig skal man prøve forskellige ting af, men de billeder der skal sælge dig som fotograf, skal helst holde sig indenfor din sædvanlige stil så folk kan genkende dit arbejde.

Lyslægning

Tag på workshops

At få lov at se andre fotografer arbejde og vise deres metoder kan være meget lærerigt. Internettet byder på uendelige mængder information, men at få det formidlet det ansigt til ansigt er stadig det mest effektive. Der findes mange forskellige workshops og fælles for dem alle er at man får mulighed for at møde andre ligesindede, personer som deler ens interesse for fotografering.

Det var så mine 5 tips. For nogen vil disse tips måske være en selvfølge, for andre måske en øjenåbner. For mig har det alt sammen været noget jeg selv har erfaret, noget jeg ikke har kunnet læse mig frem til eller se på Youtube.

Læs også: