Støjet. Grynet. To ord der får mange fotografer til at krumme tæer i ren forfærdelse. Personligt er jeg vild med støj i SH billeder, men farvestøj får mig alligevel også til at sidde en smule ubehageligt i stolen. Heldigvis har Photoshop en super hurtig løsning på det problem.

Jeg har tænkt mig at bruge noget så simpelt som Photoshops noise reduction funktion. Den finder du ved at gå ind under filter > noise > reduce noise.

Billeder fra bryllupper

Når du trykker der vil du se denne boks der indeholder nogle ret simple indstillinger. Dem kan du egentlig bare ignorer, da vi lige nu er under basis indstillingerne, men vi skal bruge de advancerede indstillinger – bare roligt, for de er super lette at bruge.

Når du trykker ind på de advancerede indstillinger har du muligthed for at mindske støjen ved brug af de enkelte kanaler. Nu skal du simpelthen bare kigge på dit billede og se hvilke farver der skaber mest støj. Her er det rød og grøn, så jeg vælger først den røde kanal og skruer op for styrken og bagefter gør jeg det samme med den grønne kanal.

Stort set ingen støj tilbage i billedet! 

 Har du nogle flere tips til at formindske støjen i et billede så skriv en kommentar under indlægget.

Læs flere artikler: