Droner er yderst populære blandt fotografer og videografer. De giver mulighed for at fange billeder fra vinkler der før var noget nær umulige.

Men droner har også skabt en del debat. Debatten har involveret emner som krænkelse af privatlivet, fare for nedstyrtning og fare for andre luftfartøjer. Selvom meget af denne debat har foregået i USA, har det også ramt vores breddegrader, senest blev der i marts måned indført skærpede krav for flyvning i nærheden af Kongehuset’s ejendomme, politistationer osv. Se hele pressemeddelsen her: Nye regler om droner

Droner

I denne video ser vi en kvinde, der mener at føreren af dronen er ude på at spionere på stranden, og vælger derfor at kontakte politiet. Inden politiet når frem tager hun dog sagen i egne hænder, og vælger at overfalde manden. Hele episoden bliver filmet og efter politiet ser videoen vælger de at anholde kvinden for vold.

Er droner så farlige og krænkende som der bliver lagt op til? Og hvordan bør vi som fotografer forholde os til “problemet”, hvis et sådant overhovedet eksistere?