Bryllupsmesse – Er det pengene værd?

I min søgen efter nye kunder, specielt brudepar, har jeg brugt en mindre formue det seneste års tid. Jeg har smidt tusindvis af kroner efter banner plads på forskellige sider. Hvad var udbyttet så? 0 nye kunder. Penge lige ud af vinduet.

Min kære søster havde så opdaget at der var bryllupsmesse i Odense, så hun fik straks booket en stand. Først var jeg lidt i tvivl om det var noget. Jeg er ikke den store sælger ansigt til ansigt, jeg kan bedst lide at markedsføre mig online.

bryllupsfotograf bryllupsmesse

Inden sådan en bryllupsmesse skal der jo selvfølgelig klargøres en masse materiale. Når man udelukkende laver sin markedsføring online kan man nemt spare penge ved at gøre tingene selv. På en messe skal der bruges fysisk materiale, i mit tilfælde hæfter, flyers, billeder og visitkort, og medmindre man har et trykkeri stående på kontoret skal alt dette bestilles fra et professionelt trykkeri. Det er ikke billigt, men det kan være afgørende for om man fanger de besøgendes opmærksomhed.

brud og bryllupsmesse

Det vigtigste for mig

Det vigtigste for mig var selvfølgelig at folk hurtigt fik øje på mine billeder, men også de mest basale informationer skulle være lettilgængelige. På mine flyers havde jeg valgt at vise mine pakker og priser, på den måde kunne folk hurtigt se om jeg var indenfor deres budget. Udover det havde jeg lavet hæfter hvor alt stod: hvordan jeg arbejder, hvorfor de skulle vælge mig, hvordan dagen ville foregå osv. Desværre kom de om fredagen, hvor messen var om søndagen, og trykkeriet havde fået blandet siderne sammen. Det var intet mindre end katastrofalt. Det var den største udgift jeg havde haft, udover selve standen, og så var de ubrugelige.

Læs mere om bryllupper her

Da jeg ikke havde et ubegrænset budget var jeg nød til at være lidt kreativ med min stand. Jeg brugte mit baggrundsstativ til at hænge billeder op. Der blev brugt buksebøjler fra Ikea til at holde billederne. Jeg fandt nogen møbler i huset så standen så hyggelig ud. Det var måske ikke den mest professionelle stand, men nok den hyggeligste.

Det vigtigste spørgsmål er jo så: Fik jeg nye kunder? Og der er svaret ja. Måske ikke et imponerende tal, men det blev til 4 sikre aftaler og en del “vi skriver lige til dig”.

Se vores egne bryllupsbilleder her

bryllupsmesse billeder

4 bryllupper

4 bryllupper lyder måske ikke af meget, men taget i betragtning af jeg kun brugte det halve af hvad jeg har brugt på banner reklamer (Som jo gav NUL kunder), så vil sige det er alle pengene værd. Udover de bookede bryllupper fik jeg også gjort opmærksom på mig selv. Der blev delt ca. 250 flyers og 150 visitkort ud, så det giver også et pænt antal potentielle kunder.

4 bryllupper

Udover det salgsmæssige gav messen mig også andre ting. Når man får muligheden for at stå ansigt til ansigt med ens målgruppe, kan man hurtigt få en fornemmelse af hvad folk ønsker og hvad man selv kan gøre bedre eller anderledes. Jeg fandt hurtigt ud af jeg mistede en del opmærksomhed fordi jeg ikke tilbød video, så det er nok noget jeg skal arbejde på i løbet af året.

Skal jeg afsted igen næste år? Helt sikkert, og jeg vil også anbefale andre fotografer at gøre det samme. At stå ansigt til ansigt med ens potentielle kunder, giver muligheden for at sælge sig selv på en måde der ikke lader sig gøre online.

Læs artiklen: Hvorfor brudepar ikke gider bryllupsmessen mere