Det er svært…! Det er indviklet…! Det tager for lang tid at lære….! Undskyldninger er der nok af, og måske er de berettigede. Photoshop er en stor, indviklet størrelse med oceaner af genveje, og flere måde at gøre den samme ting på.

Mød en dygtig fotograf her

fotografi

Jeg husker, da jeg selv for en del år siden startede, med at lege med Photoshop. Og jeg skriver lege, fordi det var det. Jeg fik tegnet lidt kruseduller, samt kigget lidt i filtergalleriet. Jeg var sågar på biblioteket, for at låne en en bog om Photoshop. En bog!! Jeg fik dog aldrig bogen åbnet, men kiggede på den mange gange, og tænkte: Nu går du igang! Men jeg kom aldrig igang. Det var, hvad det blev til i lang, lang tid. Jeg anede simpelthen ikke, hvordan jeg skulle komme igang…

Youtube

Med Youtube’s indtog i verden, og med folk der begyndte at lave video-tutorials omkring alt mellem himmel og jord, åbnede der sig en ny verden, for mig. Photoshop video-tutorials. Jeg indrømmer det. Jeg har lært, alt hvad jeg ved, om Photoshop på Youtube 

For mit vedkommede, lærer jeg meget hurtigere, og dermed mere, ved at få tingene forklaret stille og roligt, imens de bliver vist. Og der må hel klart, være en del der har det ligesom mig, med den mængde af tutorials, der findes derude på det store Web. Problemet er dog måske nærmere efterhånden, at finde nøjagtig det, man skal bruge.

Jeg ville dog ønske, at de 3 videoer, som  jeg nu vil vise dig, fandtes da jeg startede ud, med at lege med Photoshop. Det ville sgu,have gjort det en del nemmere at lære:-)

Aaron Nace, fra Youtube kanalen Phlearn har lavet en serie i 3 dele til de absolutte nybegyndere i Photoshop.

De tager ca. en time at se igennem og indholdet i de 3 videoer er blandt andet:

Del 1:

Åbne og gemme filer

Grundindstillinger i Photoshop og Farverum

Brug af grafisk tablet

Del 2

Værktøjer og layer masks

Transformering, brushes, farvekorigereng, clone og healing

Blendmodes og adjustement layers

Del 3

Workflow, kombinering af teknikker.

Globale justeringer, filtyper og meget, meget mere….

mere: