Et emne der konstant er oppe, er billedtyveri. Folk der har opdaget at deres billeder er blevet brugt af en anden uden deres tilladelse. Det er oftest folk der ved et tilfælde har fundet deres billede, men der er en lettere vej, en at browse hele nettet igennem på egen hånd. Er du bange for, om der er nogen der har stjålet dit billede? Læs videre og find ud af hvordan du kan tjekke det på 1 minut 

Der er nemlig en ting der hedder ‘reverse image search’. Når du søger på f.eks google, bruger du ord til at beskrive det billede du gerne vil finde – men med reverse image search maskiner, oploader du et billede og så ‘crawler’ de nettet og ser om de  kan finde det samme billede andre steder.

Har du tilladelsen til at bruge et billede?

Den side jeg selv har brugt et par gange, er TinEye. Her kan du enten oploade dit billede, eller du kan kopiere billedets URL ind. Så kravler den lidt rundt forskellige steder på internettet, for til sidst at give dig resultatet om, hvorvidt den har fundet dit billede eller ej.

Et minus ved at bruge TinEye til at finde sine billeder er, at den kun forsøger at finde det præcise billede som du har givet den. Så hvis nogen har fundet dit billede og tænkt det var super fedt, plasket en eller anden tekst ind og oploadet det som deres eget, så finder sådan en search det altså ikke.

Google har også en funktion, hvor du kan søge på billeder, som du kan finde lige her. Der har du samme mulighed for at enten oploade et billede eller indsætte billedets URL. Google søger også på beskårede billeder, dog kun ‘google billeder’, så en kombination af de to værktøjer stiller dig altså med ret gode odds for at finde en potentiel billedtyv