Jeg har altid elsket dobbelt eksponerings portrætter. Der er noget over den blandede simpelhed og komleksitet der altid har draget mig. Jeg syntes simpelthed, at de er smukke. Derfor er det lidt sjovt, at jeg aldrig selv har lavet et, indtil nu – og jeg blev virkelig overrasket over, hvor hurtigt og nemt det er! Læs med her, og lær hvordan du kan lave dit eget portræt – på kun 5 minutter 

Du skal bruge to billeder – et portræt og det billede du vil lave den dobbelt eksponering med. Det kan f.eks være blomster, træer, vand, egentlig lige hvad du vil. Jeg har valgt et billede i profil, taget mod et vindue. Baggrunden var ikke helt hvid, så jeg laver bare et normalt lag over billedet, hvor jeg maler baggrunden helt hvid.

Dobbelt eksponerings portrætter

Jeg zoomer ind, og på billedet af træerne laver jeg en layermask. For ikke at miste for mange detaljer i ansigtet, bruger jeg layermasken til at fjerne laget over hendes øje, næsebor og læber.

Jeg zoomer ud igen og laver en kopi af træ laget (cmd/ctrl + J). Med layermasken og en blød brush med meget lavt flow (mellem 3 og 7 %) fjerner jeg laget fra hendes ansigt. Jeg sørger for at det kun bliver fjernet helt ude ved kanten, men det er mest af alt smag og behag hvor meget du vil fjerne.