Sort/hvid billeder! Nogle elsker det, andre bruger det ikke rigtig, det kommer enormt meget an på stil og smag om man er til sort/hvid eller ej. Personligt er sort/hvid billeder ikke det jeg laver allermest af, men jeg synes bestemt det kan være super fedt til nogle ting, og knap så fedt til andre ting, så igen, en smagssag!

Der findes et hav af måder at konvertere sine billeder fra farve til sort/hvid på, men her kommer 3 forskellige måder det kan gøres på i Photoshop.

Mangler du inspiration?

Black/White adjustment layer

Klik på ‘Create new adjustment layer’>Black/White.
Herefter har du mulighed for at ændre konversationen ved at trække i de forskellige farvekanaler. Der er også mulighed for at vælge en auto funktion, eller vælge forskellige filtre.
En af fordelene ved at bruge adjustment laget, er at det alle ændringerne foregår på et lag for sig selv. Det vil sige vi har mulighed for at at skrue op og ned for hele balladen, eller ganske enkelt bare slå det til at fra som det passer os.
Det er en fed mulighed hvis man kommer til at give den lidt for meget gas med de forskellige sliders, for man kan ALTID gå tilbage eller skrue lidt ned for effekten.

Dygtig fotograf til erhverv

portraetterne

LAB Color

Med denne metode ændre vi farverummet fra RGB til LAB, herefter gemmer vi farve og brightness informationerne separat, og til sidst smider vi farveinformatione væk så vi kun har sort/hvid.
Start med at klik Image>Mode>LAB Color. Herefter skal klikker du på ‘Channels’ paletten, og vælger ‘Lightness’. Nu er billedet helt sort/hvid. Herefter skal klikker du på Image>mode>Grayscale.
Ulempen ved at bruge denne metode er at alle ændringerne foregår på det egentlige lag. Vi har derfor ikke mulighed for at skrue op eller ned for ændringerne, og det gør det mere besværligt hvis vi senere vil tilbage til udgangspunktet.

Se kreative bryllupsfotos her

fotografi

Channel Mixer

Med denne metode har vi mulighed for at justere toningen i billedet på enormt mange forskellige måder, helt ned til mindste detalje. Her foregår konverteringen udelukkende ved at justere på de forskellige kanaler, rød, grøn og blå.
Channel Mixer foregår ligesom Black/White metoden, på et  separat adjustment layer, så vi igen har mulighed for at justere intensiteten, og komplet frihed til at vende tilbage, hvis vi kommer for langt.

Start med at vælge ‘Create new adjustment layer’>Channel Mixer. Herefter skal du klikke på ‘Monochrome’. Nu kan du hive og trække i de forskellige sliders, indtil det ser ud som du gerne vil have det.

Læs mere her: