Bliv bedre til at give og modtage kritik med disse 3 tips

Når man er fotograf, er konstruktiv kritik en vigtig del af ens udvikling. Kritik fra andre kan bruges til at se fejl eller mangler man ikke selv ser.

Desværre er det ikke alle der kan give eller modtage kritik og derfor bliver det tit smagsdommeri, fremfor egentligt kritik.

Jeg har lavet disse 3 tips som kan hjælpe dig når du skal give eller modtage kritik:

Fotografering med flash

Konstruktiv kritik skal være brugbart

Bland din personlige smag udenom. Konstruktiv kritik skal være brugbart, det skal være noget man som fotograf kan gøre bedre. Fotografering er til en vis grad en kunstart, derfor vil der være nogen der er til sort/hvid, nogen er til et kontrastløst look osv.

Dette er en personlig smag som udelukkende er fotografens beslutning og ikke en decideret ting der skal påvirkes af andre. Skulle der dog være ting som kunne gøres bedre i efterbehandlingen, måske lidt mindre skarphed eller bedre støjreduktion, så kan man selvfølgelig pointere det, men det generelle look er helt og holdent fotografens valg.

Læs flere artikler:

produktfoto

vær åben

Når du modtager kritik, så vær åben. Alle kan begå fejl, selv de bedste, og en vigtig ting er at anerkende det. Når der bliver kommenteret på ens billede, så tag kritikken med et åbent sind. Hvis ikke du kan argumentere fornuftigt for det der bliver omtalt, er det måske fordi det er noget der skal gøres bedre næste gang. Der er ingen skam i at erkende fejl!

produktfotos

Hold en sober tone

Hold en sober tone og udvis almindelig sund fornuft. Drop sarkasme og ironi, dette kan hurtigt misforstås. Kritik skal være med til at forbedre os som fotografer, ikke få os til at opgive alt håb.

Og husk, det er også tilladt at skrive positive ting til et billede