Måske en rimelig voldsom udtalelse, men hvordan skal man definere “den bedste fotograf”?

Er det hvor mange priser man har vundet? Hvor mange penge man tjener? Eller hvor måske er det hvor godt ens billeder klare sig på 500px/1x/Flickr?

Efter min mening er ingen af de ovenstående korrekte. Priser betyder ikke en dyt. Hvor mange penge man tjener er fuldstændig ligegyldigt, det gør dig hverken dygtig eller vellidt (Se Terry Richardson). Forskellige sociale medier som 500px og Flickr, består næsten udelukkende af fotografer, disse er sjældent potentielle kunder, og deres meninger er stærkt farvet af deres egen smag og stil.

Er kameraets LCD skærm troværdig?

Hvordan finder man så ud af hvem der er verdens bedste fotografer?

Det kan kun modtageren af ens billeder vurdere.

Jeg er verdens bedste fotograf når jeg har en tilfreds kunde. Min kunde kunne vælge en hvilken som helst fotograf i verdenen, men valgte mig. Jeg tager penge for mit arbejde, jeg er ikke den billigste og mit arbejde kan ses på min hjemmeside, alligevel blev jeg valgt og min kunde blev tilfreds.

reklamefotos

Det gør mig til verdens bedste fotograf!

Uanset om man er hobbyfotograf eller professionel fotograf, er den vigtigste kritiker, modtageren af ens billeder. Det er ligemeget om det er billeder man tager for sin egen skyld, for familie og venner, for naboen eller for en stor multinational virksomhed. Hvis personen der skal bruge billederne ikke har mere at ønske sig, så er alle andres mening fuldstændig ligegyldig!

Der er selvfølgelig fotografer der har vundet priser ved verdens største fotokonkurrencer. Og vi har faktisk en fra Danmark:

Rene Asmussen har som eneste dansker vundet VM 2 gange.

Det er også ligegyldigt hvad andre fotografer mener. De har deres måde at lave billeder på, deres stil og deres smag. Selvfølgelig kan man bruge konstruktiv kritik, dette gør os bedre og lære os nye ting.

Og for lige at runde det hele af, så husk at dyrt udstyr heller ikke gør en bedre. Udstyret er et værktøj, og uanset hvor mange penge det har kostet, bliver billederne ikke bedre, hvis ikke fotografen bag ved hvordan det skal bruges!

Og billedet i denne artikel? Det er min søn, et billede jeg selv er rigtig glad for og det samme er min søster, også selvom at det helt sikkert ikke ville være et godt billede ifølge andre fotografer, jeg har jo skåret hans hænder af.