Nogen gange er man altså bare stuck. Fuldstændigt. Man kommer ingen vejene, inspirationen er fuldstændig død og ligger og mugner i et hjørne og man finder ingen hjælp uanset hvor man vender blikket. Her har jeg samlet et par fede hjemmesider og et par tips til at få inspirationen op at køre igen.

Læs mere om kreativ fotografering her

Adobe Color er en fed hjemmeside hvis dine farve bare ikke vil hvad du vil. Du har mulighed for at vælge både komplimenterende farver, shades og meget mere. Du kan endda se deres RGB værdier og HEX tal i bunden så du kan kopiere den eksakte farve i Photoshop eller et andet redigering program bagefter!

DigitalArts har en tutorial afdeling til deres hjemmeside, der har guides til alle kreative mennesker – om det er maler, retoucher eller fotograf. På deres forside kan du også finde spændende indlæg om stort set alt kreativt. Den her side kan ikke kun bruges til hjælp når du ikke kan komme længere med din redigering, men også til generel inspiration når du er stuck.

National Geographic har en undersektion der hedder Photo tips. Her kan du får massevis af tips, råd og guides. Og det er ikke kun får naturbilledes entusiasterne, de har guides og råd til næsten alle genre indenfor foto, så du vil helt sikkert kunne finde noget interessant. Et ekstra plus er, at de også har en Photographers undersektion, hvor du kan læse interviews og andre spændende ting om andre fotografer. Personligt finder jeg det utroligt inspirerende at læse interviews.

Hvis du stadig mangler lidt inspiration, så er her 3 ekstra tips til at sparke kreativiteten i gang igen;

– Kunst har altid være hvor jeg har hentet størstedelen af min inspiration. Fra det abstrakte, til det groteske, til det realistiske, billedkunst har altid kunnet få mine fingre til at klø efter min skitseblok og mit kamera. Det er det er billeder, men ikke fotografi, kan virkelig give det friske pust man nogen gange har brug for.

– Musik er også en kæmpe inspirationskilde. Det kan være teksten der giver mig inspirationen eller selve musikken der får en følelse frem jeg bare bliver nødt til at fange med et billede.

– Stilhed. Det er muligt at du er bekendt med walk-away metoden, hvor man simpelthen bare går sin vej. Man kan stirre sig fuldstændig blind på et billede i post eller man kan få så mange inspirerende input at ens hjerne siger fra og nægter at tage noget som helst til sig. Lad det ligge, drik en kop kaffe, gå en tur eller ryd op. Det at komme væk og få tankerne over på noget andet i bare en time eller to kan virkelig skabe vidundere.

Læs også: