Det er et konstant og i virkeligheden utroligt ubehageligt problem, når ens billede bliver snuppet uden at man ved det. Hvis du er medlem af facebook siden Danske Fotografer har du nok også set de opslag der med jævne mellemrum popper op, hvor folk har fået hugget deres billede til det ene eller det andet. Det er heldigvis ikke sket for mig endnu (så vidt jeg ved), men man kan ikke være for forsigtig. Det mest oplagte er at tilføje et watermark til billedet. Men for at være helt ærlig, er det virkelig sjældent at jeg syntes at watermarks ser godt ud, så her kan du se hvordan du med to klik kan tilføje copyrights til selve billede filen i Photoshop.

Når du har åbnet dit billede i Photoshop, går du ind under file > file info.

Nu vil du se denne boks. Her kan du se alle de informationer der ligger i din billede fil, går du fx under Camera Data vil du se din EXIF. Som du kan se nederst, under copyrights står der lige nu ‘Unknown’.

Det er det vi vil ændre. Tryk på Unkown og ændre til ‘Copyrighted’ og tilføj dit navn.

Nu har dit billede dit navn stående som rettighedsindehaveren af billedet! Hurtigt og nemt. Hvad synes du selv om watermarks og har du nogensinde fået stjålet et billedet? Del gerne erfaringer og tips til at undgå det i en kommentar under indlægget.

Flere artikler: