Er kameraets LCD skærm troværdig? Hvis du skyder RAW, så har du garanteret oplevet det før. Du har taget et billede og det ser bare fedt ud på kameraets skærm. Når du så kommer hjem og får det ind på computeren, så ser det pludseligt anderledes ud. Det er fladt og kedeligt.

Det er der en ganske fornuftig forklaring på. Når du skyder i RAW, så er det billede du ser på kameraets skærm, faktisk en jpeg udgave af raw billedet. Det er derfor “redigeret” med de indstillinger, der er defineret under kameraets indstillinger. På computeren vises billedet uden disse indstillinger, derfor virker det fladt og kedeligt.

reklamefotos Kolding

Få dine billeder til at se ud som på kameraet

Selvom billedet ser skuffende ud på computeren, så er der en løsning hvis du bruger Adobe Lightroom eller Photoshop.

I Photoshop er der i Camera Raw vinduet en fane der hedder “Camera Calibration”. Herunder kan man ved punktet “Camera Profile” ændre til de forskellige indstillinger der også findes på kameraet.

I Lightroom er det den samme fremgangsmåde. “Camera Calibration”, som er den nederste fane, og så vælge “Profile”. (Er kameraets LCD skærm troværdig?)

På kameraet er det selvfølgelig også muligt at ændre profilen. På Canon hedder det “Picture Style” og Nikon kalder det “Picture Control”. Husk dog at medmindre du skyder jpeg, så har disse indstillinger kun indflydelse på det billede der vises på LCD skærmen.

Brug for en dygtig fotograf i Kolding?

Er kameraets LCD skærm troværdig?