Står du og overvejer at udskifte dine zoomobjektiver med primes, eller vil du bare finde ud af hvilket udstyr du ikke får brugt, så er Lightroom Analytics nok lige det du mangler.

Lightroom Analytics er et lille simpelt plugin til Lightroom. Det samler alle data fra dine billeder, og konvertere det til diagrammer hvor du kan se information om hvilken ISO, brændvidde, lukkertid osv. der oftest bliver brugt.

På denne måde er det f.eks. muligt at finde ud af hvilken brændvidde man oftest bruger, hvilket kan gøre det meget nemmere at skifte ens zoomobjektiver ud med primes.

Og hvordan kan du spare penge på det? Et eksempel fra mig selv: Jeg har lige opgraderet til full frame. Derfor skulle jeg have et nyt objektiv, og havde faktisk næsten købt et Canon 24mm 1.4 L II, grundet jeg ofte skød med vidvinkel på crop. Jeg analyserede mine billeder og fandt ud af min mest brugte brændvidde (omregnet til full frame format) var 35mm. Jeg købte i stedet et Sigma 35mm 1.4 Art og så sparede jeg 6000 kr.

Det hele kan hentes her: http://lightroomanalytics.com/ og der er også en udførlig guide til hvordan man får det op at køre.