Vil du gerne være bedre til erhvervsportrætter? Hvis du er fotograf, og gerne vil tjene penge på dine billeder, så er det næsten uundgåeligt, at du skal kunne tilbyde erhvervsportrætter. I min egen forretning er det da også netop erhvervsportrætter, der fylder rigtig meget i min kalender.

Se nogle af de erhvervsbilleder vi har taget her

Vil du gerne være bedre til erhvervsportrætter?

Personligt nyder jeg virkelig de dage, hvor jeg skyder erhvervsportrætter, og hvor jeg for alvor får lov til at arbejde med udtryk og koncept. For nej – at skyde erhvervsportrætter er bestemt ikke bare sådan lige til.

Det er jo ikke ligegyldigt, hvilket udtryk direktøren for et større pensionsselskab har på billedet. Skal han være glad? Hvis ja – “hvor meget” glad skal han være? Skal han smile eller ikke smile? Lige på eller siden til? Kan man slippe af sted med at have armene over kors? Er det ok at hans Rolex titter frem under skjorteærmet? Skal billedet være sort/hvid eller farve? Hvad med make-up og styling?

Se flere kreative fotos her

Vil du gerne være bedre til erhvervsportrætter?

Laver i ikke en workshop med fotografering af erhvervsportrætter?

En workshoppen for fotografering af erhvervsportrætter kunne se sådan her ud:

  • alt det udstyr, jeg bruger, når jeg er på farten
  • hvordan jeg sætter et mini-studie op hos en kunde, og hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvordan man gør
  • hvordan jeg arbejder med en model, når modellen er en direktør
  • hvordan jeg lyssætter mine bedste skud
  • hvordan man med fordel kan blande speedlights og studielamper
  • hvordan jeg skyder gruppebilleder (vel nok den sværeste disciplin af dem alle!)

Igennem de sidste 2 – 3 år har jeg skudt for nogle af landets største virksomheder og brands. Ikke kun erhvervsportrætter, men også billeder til kataloger, corporate film og meget meget mere. Mine kunder tæller blandt andre Pepsi, Marabou, Carlsberg, Tuborg, Stimorol, Heineken, forskellige magasiner.

billeder til markedsføring

Er der et mål med workshoppen?

  • at give dig de fornødne kvalifikationer der skal til, for at du kan skyde salgbare erhvervsportrætter

Kan jeg garantere, at du bagefter vælter dig rundt i kunder? Nej, naturligvis ikke. Men jeg kan garantere dig, at jeg fortæller dig ALT hvad jeg ved omkring det at skyde erhvervsportrætter. Resten er op til dig.

Når du skal ud at sælge dig selv og dine billeder til nye kunder, så er det alfa omega, at du har nogle gode skud med i din portfolio.

Jeg har nemlig allieret mig med to erfarne modeller, og de møder op i jakkesæt, skjorte og slips. Og dem får du lov til at skyde – helt selv. Med hjælp fra mig hvis nødvendigt naturligvis. Med andre ord, du går derfra med sikre skud i kassen. Lige til at opdatere din portfolio med.